Laserlassen vs. andere lasmethodes

Er zijn diverse redenen om voor laserlassen te kiezen, ten opzichte van andere lasmethodes. Bij laserlassen is de kwaliteit van de lasverbinding bijvoorbeeld zeer hoog. Hierdoor is nabewerking niet of nauwelijks nodig, waardoor we het metalen product dus niet hoeven te slijpen.

Wij hebben de mogelijkheden om grote producten te laserlassen. Ook is laserlassen een zeer snel proces, waardoor grote series in korte tijd geproduceerd kunnen worden. Onze TruLaser Weld 5000 kan bijvoorbeeld al lassen met een snelheid van 1,5 meter per minuut!

Lees hier hoe onze partner high-tech assemblages voor patiëntverplaatsing bij ons liet laserlassen.

De voordelen van laserlassen op een rij:

  • Hoge kwaliteit van lasverbinding
  • Geen nabewerking nodig
  • Zeer snel
  • Geschikt voor kleine en grote metalen producten
  • Grote series in korte tijd

Laserlassen met TruLaser Weld 5000

Laserlassen doen wij met de TRUMPF TruLaser Weld 5000. Deze configuratie is voorzien van een Kuka-robot geplaatst op een track, waarmee wij in staat zijn om producten van wel 4000 mm te lassen. Tevens is de installatie voorzien van een wisseltafel om productief kleine producten te lassen. De installatie is voorzien van een 6 KW laserbron.

LASERLASSEN MET TRULASER WELD 5000

Laserlassen doen wij met de TRUMPF TruLaser Weld 5000. Deze configuratie is in staat om met 6 KW producten van maximaal 4000x1000x1000 mm te lassen.

Kenmerken van de TruLaser Weld 5000:

Deze technologie biedt veel voordelen in vergelijking met traditioneel MIG/MAG lassen. Zo is laserlassen met de TruLaser Weld 5000 geschikt voor kleine en grote series, maar ook voor enkelstuks. Er kan met een hoge snelheid worden gelast, waardoor kunnen we grote series al in korte tijd produceren.

  • Last met 6 KW producten van maximaal 4000x1000x1000 mm
  • Is geschikt voor enkelstuks en grote series
  • Last met een hoge snelheid
  • Last grote series in korte tijd

Proceszekerheid: FusionLine en TeachLine

De TruLaser Weld 5000 werkt met een draadaanvoersysteem FusionLine en het beeldverwerkend technologiepakket TeachLine.

FusionLine maakt het mogelijk om met toevoegmateriaal te lassen. Naden met een maximale breedte van 1 mm worden hierdoor alsnog overbrugd en er zijn hogere penetraties mogelijk.

Het beeldverwerkend technologiepakket TeachLine detecteert lasnaden en laskanten. Dit maakt de geautomatiseerde lasprogrammering compleet.

Laserlassen aluminium

Voor het laserlassen van aluminium is specifieke kennis nodig, omdat het een gevoelig materiaal is. Je wil dan ook een zo stabiel mogelijk proces creëren. Dat doen we bij WE-Metal met onze moderne machines en de diepgaande kennis van onze medewerkers.

Laserlassen RVS
Roestvrij staal laat zich goed laserlassen. Las je RVS met de TruLaser Weld 5000, dan kun je rekenen op gladde lasnaden, hoge kwaliteit verbindingen en een minimale nabewerking. Laserlassen van RVS kan ook goed over langere lengtes en dunne platen.

Robotlassen voor grotere series

Naast laserlassen hebben we bij WE-Metal verschillende MIG/MAG industriële lasrobots tot onze beschikking. Deze worden ingezet voor het lassen van grotere series.

Benieuwd naar de mogelijkheden? Lees meer over de mogelijkheden van robotlassen.

Meer over robotlassen

Laserlassen door WE-Metal

Metalen producten laten laserlassen? WE-Metal heeft de technologie, ervaring en kennis in huis. Of het nu gaat om enkelstuks, kleine of grote series: wij lassen metalen producten met hoge kwaliteit én hoge snelheid.

Maak een afspraak

Vertel ons je uitdaging en wij denken geheel vrijblijvend met je mee

Johan Rigters

Algemeen directeur