Patiëntverplaatsing

Voor een producent van medische apparatuur maken we high-tech assemblages voor het verplaatsen van patiënten. Dat doen we met geavanceerde machinetechnologieën, zoals laserlassen.

IJzersterke samenwerking

De samenwerking tussen WE-Metal en deze klant ligt eigenlijk best voor de hand. We werken graag schouder aan schouder, delen onze kennis en focussen beide op dat waar we goed in zijn. We hebben zo al meerdere slimme oplossingen bedacht.

Steeds intensiever

Toen de klant bezig ging met 3D-printen, werd de samenwerking intensiever. WE-Metal maakt namelijk steeds vaker gebruik van 3D-printen om lasmallen te maken. Deze worden gebruikt voor het laserlassen van de pal-constructie. 3D printtechniek maakt het mogelijk om kostenefficiënt lasmallen van complexe onderdelen te produceren. Door het gebruik van composietmateriaal zijn ze hittebestendig en vormvast uit te voeren.

In samenspraak zijn de mallen ontworpen en geoptimaliseerd, verbeteringen kunnen snel en goedkoop worden toegepast. Zonder dat dit ten koste gaat van de levensduur en nauwkeurigheid van de mal.

High-tech assemblages

WE-Metal heeft veel kennis van lassen en plaatwerk en gebruikt geavanceerde machinetechnologieën, zoals laserlassen. Door deze expertise hebben we voor de klant high-tech assemblages kunnen realiseren. Deze zijn voorzien van een innovatief en vereenvoudigd ontwerp, met verschillende geïntegreerde functies.

Deze assemblages zijn niet alleen gemakkelijk in elkaar te zetten en uit elkaar te halen, maar zijn ook nog eens sterk en precies.

PAL CONSTRUCTIE SAFETY LOCK, ART. CODE 1032

Montage op de as
Het ontwerp van de pal-constructie was in eerste instantie makkelijk uit elkaar te halen. Beide pallen zijn nu op een vlakke kanten van de as gemonteerd, door middel van een Seegerring.

Minder gevoelig voor speling
Omdat er speling optrad door opbouw van toleranties, is er gekozen voor een stevigere constructie. De pal is aan de inloopzijde vastgelast aan de as, met behulp van MIG-lassen. Hierdoor is de constructie minder gevoelig voor speling, zonder dat de (de)montage lastiger is geworden.

Geen nabewerking meer nodig

Het lassen leverde nabewerking en vervorming van de asconstructie op. Daarom is er gekozen voor laserlassen. Hierdoor is geen nabewerking meer nodig en blijft de maatvastheid van de asconstructie optimaal. Dit is de meest kostenefficiënte oplossing, die overigens geen afbreuk doet aan de functionaliteit.

High-tech assemblage produceren?

Wil je graag samenwerken met een betrouwbare partner voor high-tech assemblages? Of ben je op zoek naar een innovatieve leverancier op het gebied van metalen plaatwerk en lassen? Neem dan contact op met WE-Metal. Met onze innovatieve technologieën realiseren we de meest complexe constructies, die kostenefficiënt en van hoge kwaliteit zijn.

Neem contact op

Vertel ons je uitdaging en wij denken geheel vrijblijvend met je mee

Johan Rigters

Algemeen directeur