Ons moderne machinepark

Bij WE-Metal staan we bekend om onze hoogwaardige, op maat gemaakte metalen onderdelen en producten. Waar we ons succes aan te danken hebben? Aan onze medewerkers, jarenlange ervaring, toeleveranciers, klanten... En ons moderne machinepark!

Ons machinepark bestaat voornamelijk uit A-merk machines. Deze machines staan bekend om hun kwaliteit, precisie en betrouwbaarheid. Dat maakt ze tot de perfecte keuze voor WE-Metal. 

De machines zijn up-to-date en beschikken over de nieuwste technologieën. Zo zijn ze in staat om zelfs de meest complexe onderdelen te produceren. En dat met hoge nauwkeurigheid en snelheid! Hierdoor is de productiviteit zeer efficiënt en kunnen we concurrerend aanbieden. Zo leveren we bij WE-Metal blijvend hoogwaardige diensten aan onze klanten.

Vlakbedlaser, ponsmachine en kantbanken

Onze vlakbedlaser, ponsmachine en kantbanken zijn stuk voor stuk TRUMPF-machines. Het voordeel hiervan is dat alle machines met één integraal systeem werken, waardoor de verschillende disciplines goed op elkaar zijn afgestemd. Dit systeem heet TruTops Boost en zorgt ervoor dat onze productiefaciliteiten soepel verlopen.

Benieuwd welke vlakbedlasers, ponsmachine en kantbanken wij gebruiken? Bekijk hieronder de specificaties.

Vlakbedlaser

 • TRUMPF TruLaser 5040 - 12 KW CO2

 • TRUMPF TruLaser 5060 + liftmaster 6000 x 2000 mm - 6 KW CO2

Een vlakbedlaser snijdt platte materialen, zoals metalen platen. De vlakbedlaser heeft een sterke laserstraal die wordt gericht op het betreffende materiaal. De laser smelt, verdampt of verbrandt op de gewenste snijlijnen.

Kom meer te weten over het laseren van metalen platen:

Naar laseren

Laser-/ponsmachine

 • TRUMPF Trumatic 7000 + sheetmaster 3000 x 1500 mm

 • Stopa automatisch platenmagazijn

Een laser-/ponsmachine wordt gebruikt om materialen te snijden, te ponsen (perforeren of stansen) en te markeren. De laser-/ponsmachine werkt met een geconcentreerde laserstraal, die wordt gericht op het materiaal. Hierdoor smelt, verdampt of verbrandt het materiaal op de desgewenste plekken.

Lees meer over onze service Lasersnijden en ponsen

Naar lasersnijden en ponsen

Kantbanken

 • TRUMPF TruBend 5085   Lengte: 2300 mm - 85 ton

 • TRUMPF TruBend 5130   Lengte: 3200 mm - 130 ton

 • TRUMPF TruBend 5230   Lengte: 4300 mm - 230 ton

 • TRUMPF TruBend 7036   Lengte: 1000 mm - 36 ton

 • TRUMPF TruBend 5130 + Bendmaster 60 robot

 • Plaatwals 1500 mm

Een kantbank wordt gebruikt om plaatmateriaal te buigen en te vormen. De opstelling wordt opgebouwd door een boven- en ondergereedschap. We plaatsen het materiaal tussen deze twee delen om de buiging te maken.

We vertellen je graag meer over het buigen en zetten van metalen producten

Naar buigen

Lassen, verspanen, nabewerking

Met onze veelzijdige machines in het moderne machinepark kunnen we alle aspecten van het metaalbewerkingsproces op ons nemen. Wij lassen, verspanen en verzorgen de nabewerking. Ook als wij een service niet zelf kunnen verlenen, hebben wij duurzame relaties met gedegen toeleveranciers die dit op zich kunnen nemen.

Benieuwd welke machines wij gebruiken voor lassen, verspanen en nabewerking? Bekijk hieronder de specificaties.

Lassen

 • TRUMPF TruLaser weld 5000 - bereik 4000 x 1000 x 1000 mm - 6KW

 • Hand-laserlasmachines 2KW Lazrz

 • ABB en OTC MIG/MAG lasrobots

 • EWM handlasapparatuur MIG/MAG en TIG

 • Co-bot Universal Robotics met Fronius lasapparatuur

Laserlassen is een geavanceerde techniek die het risico op vervorming en scheuren vermindert. Dit komt doordat de metalen nauwkeurig aan elkaar worden gelast met een laserstraal, zonder dat er veel warmte ontstaat.

Kom meer te weten over de voordelen van laserlassen

Naar laserlassen

Nabewerking

 • Rösler trommelontbraam-machine + droger

 • Lissmac SBM-L 1500 G1S2

Een door ons afgewerkt product is vrij van oneffenheden, bramen en scherpe randen. Hierdoor kan het handvriendelijk verwerkt worden. Bovendien zorgt onze afwerking voor een betere hechting van een vervolgbewerking, zoals coaten.

We vertellen je graag meer over het nabewerken van metalen producten

Naar afwerken

WE-Metal: metaalbewerking in een hoogstaand machinepark

WE-Metal biedt verschillende mogelijkheden tot bewerking en afwerking van metalen producten, met dank aan ons hoogstaande moderne machinepark. Benieuwd naar de mogelijkheden van ons machinepark en wat wij kunnen bieden met betrekking tot metaalbewerking? Neem contact met ons op en ervaar onze vele mogelijkheden.

Contact opnemen

Vertel ons je uitdaging en wij denken geheel vrijblijvend met je mee

Johan Rigters

Algemeen directeur