Laserlassen: snel, nauwkeurig en efficiënt

Laserlassen is een innovatieve methode waarmee je in korte tijd extreem sterke en nauwkeurige lassen maakt. Dit werkt voor onder andere aluminium, RVS en verschillende staalsoorten. De laserstraal verhit een minimaal oppervlak van het materiaal, maar penetreert het wel diep. Het resultaat: een precieze en stevige lasnaad en weinig vervorming van het materiaal. Zelfs de sterkste staalsoorten worden zo moeiteloos verbonden door onze experts. Nabewerking zoals slijpen of polijsten is niet nodig, waardoor je tijd en kosten bespaart. Heel efficiënt dus.

Lees meer

Soepel en geautomatiseerd laserlassen met de Trumpf TruLaser Weld 5000

Veelzijdiger zijn lasmachines op dit moment niet. Onze Trumpf TruLaser Weld 5000 last met gemak diepe en stevige naden of juist afgeronde, gladde naden. Ook onderdelen met spleten verbindt hij vlekkeloos door het draadaanvoersysteem FusionLine. Dit systeem maakt het mogelijk om toevoegmateriaal te gebruiken waarmee je naden tot 1 millimeter kunt overbruggen.

Zo laser lassen onze professionals met de TruLaser Weld 5000:

De TruLaser Weld 5000 last met 6 KW diverse materialen van maximaal 4 x 1 x 1 meter. Van sterk constructiestaal tot roestvrij staal en aluminium. Ook op efficiëntie scoort deze high-end machine hoog. De lasprogrammering wordt deels geautomatiseerd door de toevoeging van TeachLine. Dit sensorsysteem detecteert lasnaden en laskanten en zorgt er zo voor dat tijdrovend naprogrammeren tot het verleden behoort.

Hand laserlassen

Ook met de hand laserlassen levert een nauwkeurige en sterke lasnaad op, die bovendien dunner is dan een naad gemaakt met andere lasmethodes. Vooral dunne materialen kun je zo snel en kwalitatief hoogwaardig verbinden.

Meer over hand laserlassen

MIG- en MAG-lassen voor enkelstuks of kleine series

Of je nu een grote of kleine serie materialen wilt lassen, bij WE-Metal zoeken we naar de methode die werkt. Zo gebruiken we voor het handlassen van enkelstuks of kleine series moderne MIG- en MAG-puls lasapparaten. Onze specialisten werken hierbij ook met cobots, oftewel een robot die samenwerkt met de lasser. De cobot garandeert een visueel constante laskwaliteit en helpt nauwkeurig meerlaags lassen.

Meer over handlassen

Robotlassen: constante kwaliteit voor grotere series

Grotere hoeveelheden producten lassen met een consistente topkwaliteit? Daarvoor hebben we verschillende industriële MIG- en MAG-lasrobots in huis. Robotlassen is een volledig geautomatiseerd proces, waardoor ieder gelast product aan dezelfde hoge kwaliteitseisen voldoet maar de productietijd relatief kort is. Het voordeel van robotlassen bij WE-Metal is dat wij zelf professionele lasmallen ontwerpen en bouwen, die we vervolgens gebruiken bij het lassen van je producten. Zo wordt robotlassen nóg sneller en kostenefficiënter.

Meer over robotlassen

Sneller en beter lassen met onze lasinstallatie met 2 lasrobots

Één enkele lasrobot is al snel, kun je nagaan wat een lascel met twee 7-assige lasrobots kan doen! In onze lascel kunnen de robots 6 lasplekken bedienen of tegelijkertijd aan één product werken. Die laatste optie is om de snelheid te verhogen en om tegengesteld te kunnen lassen. Zo worden materiaaltrek en spanningen verminderd.

Onze lasinstallatie heeft 2 lasposities met een werkbereik van 5 x 2 x 2 meter en 4 lasposities met een werkbereik van 2 x 2 x 2 meter. Hij is volledig offline te programmeren zodat we de robots zo min mogelijk stil hoeven te zetten en we vlotter voor je aan de slag kunnen.

Je product laten lassen door WE-Metal?

Wil je aluminium lassen of juist een staalvariant of ander materiaal? Welk product je ook wil lassen, bij WE-Metal denken we met je mee in innovatieve oplossingen. Zo bieden we maatwerk en realiseren we voor jou een product dat niet alleen kwalitatief hoogwaardig is, maar ook kostenefficiënt geproduceerd. Samen verder werken aan mooie gelaste producten? Neem contact met ons op en ervaar het zelf.

Maak een afspraak

Vertel ons je uitdaging en wij denken geheel vrijblijvend met je mee

Johan Rigters

Algemeen directeur