Buigen en zetten bij WE-Metal: de specificaties

WE-Metal levert jouw gebogen plaatwerk al vanaf 5 werkdagen. Wij zijn goed ingericht, voor zowel enkelstuks als grote series. Bij ons ben je verzekerd van uiterst nauwkeurig buigwerk, dat uiteraard voldoet aan de hoogste kwaliteitseisen. Bij het buigen van plaatwerk houden wij rekening met de maximale lengte-afmeting van de plaat, namelijk 4.300 mm. Daarnaast hebben wij een maximale perskracht van 320 ton en kunnen wij plaatdiktes buigen van maximaal 25 mm (staal), 20 mm (RVS) en 8 mm (aluminium).

Maximale lengte-afmeting plaat

4.300 mm

Product- levering

5 werkdagen

Maximale perskracht

320 ton

Plaatdikte: staal

25 mm

Plaatdikte: RVS

20 mm

Plaatdikte: aluminium

8 mm

_mg_1150.jpg

Buigen met sheetmetal software

Onze specialisten maken gebruik van moderne sheetmetal software. Hiermee kunnen we iedere opdracht optimaal voorbereiden.

Met de sheetmetal software kunnen we het buigproces simuleren, het buigprogramma maken en de juiste plaatuitslag bepalen. Tijdens de productie worden de metalen producten gecontroleerd gebogen, met behulp van de slimme sensoren en meetmiddelen.

Nauwkeurige en kosteneffectieve verwerking

Bij WE-Metal streven we naar de allerbeste resultaten en de meest kosteneffectieve verwerking. Om dit te bewerkstelligen, werken wij zoveel mogelijk met 3D STEP-bestanden.

Een 3D STEP-bestand is een veelgebruikt bestandsformaat in de metaalbewerkingsindustrie. Hiermee worden CAD-gegevens uitgewisseld tussen verschillende softwaretoepassingen. Het bevat informatie over afmetingen en andere technische gegevens die relevant zijn voor de productie van metaalonderdelen.

Onze ontwikkelde buigtabellen zijn gebaseerd op verzamelde data, vanuit jarenlange ervaring in het buigen van plaatwerk. Met behulp van de tabellen, in combinatie met onze software, verzorgen wij uiterst nauwkeurig buigwerk.

Geautomatiseerd buigen met de buigrobot

Voor grote series of zwaar plaatwerk maken wij gebruik van een buigrobot. Deze robot is voorzien van grijpers en vacuümzuigers. Zo pakt hij jouw producten automatisch op.

zetten-content-2.jpg

Groot voordeel

Geautomatiseerd buigen heeft als groot voordeel dat de metalen producten kwalitatief zeer constant worden geproduceerd. Dit komt mede door procesbewaking, middels een hoekmeetsysteem.

zetten-content-.jpg

Breed scala aan producten

Bij WE-Metal zijn we in staat om een breed scala aan producten te maken. Dit is dankzij onze ruime verzameling gereedschap. Ook als wij niet het juiste gereedschap hebben voor specifieke producten, kunnen wij deze vaak eenvoudig aanschaffen. Of zelfs eigenhandig ontwikkelen. Hierdoor zijn wij ook altijd goed ingericht voor zowel de productie van enkelstuks als grote series.

verspannen-content-6.jpg

Plaatwerk laten zetten door WE-Metal?

Of je nu op zoek bent naar enkelstuks of grote series: bij WE-Metal zit je altijd goed. Dankzij onze ruime verzameling gereedschap, specialisatie in geautomatiseerd buigen en jarenlange ervaring kunnen wij uiterst nauwkeurig buigwerk verzorgen. Wij denken graag met je mee over de beste oplossingen voor jouw project.

Zetten en Buigen met We-Metal

Interesse in het laten buigen van plaatwerk? Neem contact op en ontdek de mogelijkheden.

Maak een afspraak

gert-jan.png

Gert-Jan Willemsen

Hoofd plaatbewerking en logistiek