Metaal zetten bij WE-Metal: de specificaties

Na 5 werkdagen al je gebogen plaatwerk in huis? Geen enkel probleem. Bij WE-Metal zijn we goed ingericht voor zowel enkelstuks als grote series. Laat je bij ons je metalen producten zetten, dan ben je verzekerd van uiterst nauwkeurig werk. Wij houden bij het metaal zetten rekening met de maximale lengte-afmeting van de plaat, namelijk 4.300 mm. Daarnaast hebben we een maximale perskracht van 320 ton en kunnen we verschillende plaatdiktes buigen.

Maximale lengte-afmeting plaat

4.300 mm

Product- levering

5 werkdagen

Maximale perskracht

320 ton

Plaatdikte: staal

25 mm

Plaatdikte: RVS

20 mm

Plaatdikte: aluminium

8 mm

Onze werkwijze bij metaal kanten

Voor metaal kanten maken onze specialisten gebruik van moderne sheetmetal software. Hiermee kunnen we iedere opdracht optimaal voorbereiden. Met de sheetmetal software kunnen we het buigproces simuleren, het buigprogramma maken en de juiste plaatuitslag bepalen. Tijdens de productie worden de metalen producten gecontroleerd gebogen, met behulp van de slimme sensoren en meetmiddelen.

RVS plaat zetten

Het zetten van RVS vraagt om voldoende kennis van het materiaal. Je wil bijvoorbeeld niet met kantbanken werken die ijzerdeeltjes achterlaten op het gekante product. WE-Metal heeft de juiste kennis en apparatuur in huis voor RVS plaat zetten tot 20 millimeter dik.

Staal laten buigen
Ook staal buigen we bij WE-Metal nauwkeurig en in iedere vorm die je wenst. Staal laten buigen kan bij ons tot een dikte van 25 millimeter. Weten hoe dat er in de praktijk uitziet? Één van onze partners liet bij ons staal buigen voor hijs- en transportmiddelen.

Geautomatiseerd buigen met de buigrobot

Voor grote series of zwaar plaatwerk maken wij gebruik van een buigrobot. Deze robot is voorzien van grijpers en vacuümzuigers. Zo pakt hij jouw producten automatisch op.

Voordelen van geautomatiseerd metaal kanten

De robot werkt veilig en heeft een dubbele plaatherkenning, waardoor er altijd maar één plaat wordt opgepakt. Na het oppakken wordt het product automatisch gebogen en vervolgens netjes gestapeld.

Geautomatiseerd metaal kanten heeft als groot voordeel dat de metalen producten kwalitatief zeer constant worden geproduceerd. Dit komt mede door het hoekmeetsysteem, dat het proces zeer nauwgezet bewaakt.

Nauwkeurige en kosteneffectieve verwerking

Bij WE-Metal streven we naar de allerbeste resultaten en de meest kosteneffectieve verwerking. Om dit te bewerkstelligen, werken wij zoveel mogelijk met 3D STEP-bestanden.

Een 3D STEP-bestand is een veelgebruikt bestandsformaat in de metaalbewerkingsindustrie. Hiermee worden CAD-gegevens uitgewisseld tussen verschillende softwaretoepassingen. Het bevat informatie over afmetingen en andere technische gegevens die relevant zijn voor de productie van metaalonderdelen.

Onze ontwikkelde buigtabellen zijn gebaseerd op verzamelde data, vanuit jarenlange ervaring in het buigen van plaatwerk. Met behulp van de tabellen, in combinatie met onze software, verzorgen wij uiterst nauwkeurig buigwerk.

Breed scala aan producten

Bij WE-Metal zijn we in staat om een breed scala aan producten te maken. Dit is dankzij onze ruime verzameling gereedschap. Ook als wij niet het juiste gereedschap hebben voor specifieke producten, kunnen wij deze vaak eenvoudig aanschaffen. Of zelfs eigenhandig ontwikkelen. Hierdoor zijn wij ook altijd goed ingericht voor zowel de productie van enkelstuks als grote series.

Metaal laten zetten door WE-Metal?

Of je nu op zoek bent naar enkelstuks of grote series: bij WE-Metal zit je altijd goed. Dankzij onze ruime verzameling gereedschap, specialisatie in geautomatiseerd buigen en jarenlange ervaring kunnen wij uiterst nauwkeurig buigwerk verzorgen. Wij denken graag met je mee over de beste oplossingen voor jouw project.

Zetten en Buigen met We-Metal

Interesse in het laten buigen van plaatwerk? Neem contact op en ontdek de mogelijkheden.

Maak een afspraak

Gert-Jan Willemsen

Hoofd plaatbewerking en logistiek