Handlassen: precisie en kwaliteitscontrole

Handlassen heeft een aantal duidelijke voordelen op productniveau en op procesniveau. Dat komt omdat onze lassers de volledige controle hebben over het proces, waardoor ze de hitte van de toorts goed kunnen verdelen en er mooie schone lassen worden gemaakt. Het gevolg: minimale spatten, luchtbellen en vervorming. Hierdoor beperk je later slijpwerk en afwerking tot het minimum.

Door die precisie en menselijke aandacht zijn delicate behandelingen en complexe constructies mogelijk. Een lasser voelt het materiaal aan en weet precies wanneer hij moet stoppen. Ook kan de lasser tijdens zijn werk de kwaliteit controleren en kan hij het proces flexibel aanpassen aan de hand van wat jij als klant nodig hebt.

De voordelen van handlassen op een rij

  • Veelzijdig: precieze constructies maken met meerdere hoeken of moeilijke toegangspunten. Van dunne, delicate materialen tot dik plaatstaal en van strakke tot organische vormen.
  • Flexibel: de handlassers van WE-Metal kunnen gemakkelijk aanpassingen doen aan de hand van jouw wensen of wat het materiaal of de constructie nodig heeft. Bij kleine afwijkingen in de monodelen kan met handlassen eenvoudiger een goed resultaat worden neergezet.
  • Kwalitatief: je product wordt met aandacht gemaakt door onze experts. Er wordt gelast met de juiste parameters en tussendoor wordt de kwaliteit van het werk gecontroleerd.
  • Lage opstartkosten: door de werkwijze van WE-Metal kan je product kosteneffectief gehandlast worden.

Wanneer handmatig lassen?

Vooral voor het lassen van kleine series wordt handlassen veel gebruikt. Het is een ideale lasmethode voor kleinere projecten die ingewikkeld werk vereisen. Denk bijvoorbeeld aan het lassen van dunne materialen: onze technici kunnen met een handlasapparaat precies de juiste hoeveelheid warmte en lasvolgorde toepassen om de klus te klaren zonder vervormingen.

Ook grote stukken metaal kunnen wij verwerken door middel van handlassen. Tot slot maakt handlassen het mogelijk om op moeilijk bereikbare plekken in een lascomponent of in ingewikkelde posities te lassen.

Onze expertise in handlassen

WE-Metal heeft handlassen met de jaren geperfectioneerd, zodat we een precies en nauwkeurig gelast product kunnen garanderen. Onze goed opgeleide lassers weten de meest gecompliceerde ontwerpen om te zetten in een vlekkeloos werkstuk. Door hun jarenlange ervaring wordt hun werk gekenmerkt door netheid en consistente resultaten van hoge kwaliteit. En daar profiteert jouw onderneming weer van!

Laat je product handlassen door WE-Metal

WE-Metal heeft de vaardigheden en de ervaring om voor elke klus, hoe ingewikkeld ook, kwalitatief hoogwaardig handlaswerk te garanderen. Daarbij krijgen we energie van complexe projecten. Daag ons dus vooral uit! Je kan erop vertrouwen dat wij je product met veel zorg handlassen en dat er op de afgesproken leverdatum een mooi en net product bij je op de stoep staat.

Handlassen door We-Metal?

Jouw product laten handlassen door WE-Metal? Neem vandaag nog contact met ons op voor het best mogelijke resultaat voor jouw project.

Maak een afspraak

Vertel ons je uitdaging en wij denken geheel vrijblijvend met je mee

Johan Rigters

Algemeen directeur