Bij WE-Metal bouwen we niet alleen op onze jarenlange ervaring; we gebruiken ook de meest geavanceerde technieken. Zo kunnen wij altijd de hoogste kwaliteit in afwerking bieden.

Een door ons afgewerkt product is vrij van oneffenheden, bramen en scherpe randen. Onze afwerking zorgt voor een betere hechting van een vervolgbewerking, zoals coaten.

Afbramen van producten

Je product afbramen is nodig voor het verwijderen van oneffenheden. Hierdoor kan het product handvriendelijk verder verwerkt worden. Jouw metalen product laten afbramen? WE-Metal biedt 3 opties: slijpen, trommelen en borstelen. Welke soort afwerking wij toepassen, is afhankelijk van het type product en haar afmetingen.

Nabewerkingen

Metaal slijpen

Wanneer wij metaal slijpen, verwijderen we overtollig materiaal met behulp van een slijpschijf of een andere schuurtechniek.

Trommelen metaal

Trommelen van metaal wordt ook wel "trommelpolijsten" of "trommelfinishen" genoemd. Bij deze methode van oppervlaktebehandeling worden metalen onderdelen in een ronddraaiende trommel geplaatst met een speciaal schuurmiddel.

Metaal borstelen

We kunnen metaal borstelen met schuurlamellen. Deze methode kan worden gebruikt om de textuur van het metalen oppervlak te veranderen, om het oppervlak op te ruwen of om lichte onvolkomenheden te verwijderen.

Nabehandeling

Naast het ontbramen van producten, bieden wij ook nabehandeling aan. Dit doen we al jaren in samenwerking met zorgvuldig gekozen toeleveranciers, waardoor we de hoogste kwaliteit kunnen bieden. Als nabehandeling bieden wij aan:

Anodiseren

Bij anodiseren wordt een laagje oxide aan het oppervlak van aluminium toegevoegd.

Verzinken

Bij verzinken wordt een laag zink aangebracht op het oppervlak van een metalen voorwerp.

Poederepoxeren

Elektrostatisch geladen poeder wordt op het metalen oppervlak aangebracht en verhit in een oven.

Natlakken

Natlakken is een coatingproces, waarbij vloeibare verf op het metalen oppervlak wordt aangebracht.

KTL

Hierbij wordt het metaal ondergedompeld in elektrostatisch geladen verfdeeltjes.

Waarborgen van de effectieve supply chain

Om een effectieve supply chain te waarborgen, brengen wij regelmatig een bezoek aan onze leveranciers. Tijdens deze bezoeken gaan we samen in gesprek over de beste methode van procesvoering, die past bij het product en de juiste prijsstelling. Hierdoor kunnen wij altijd de hoogste kwaliteit in nabehandelingen leveren. En dat tegen de beste prijs!

Kwaliteit, communicatie en samenwerking

Bij WE-Metal leggen we de lat hoog op het gebied van kwaliteit, communicatie en samenwerking. We geloven dat dit de sleutel is tot succesvolle samenwerkingen en het leveren van hoogwaardige producten. Onze jarenlange ervaring, geavanceerde technieken en de samenwerking met zorgvuldig gekozen toeleveranciers maken ons de expert in productafwerking.

Metalen oppervlakken laten afwerken door WE-Metal?

WE-Metal biedt verschillende mogelijkheden voor metaal afwerken; van trommelen tot slijpen en borstelen. Met dank aan geavanceerde technieken, onze jarenlange ervaring en de beste toeleveranciers kunnen wij hoogwaardige afwerking en nabehandeling leveren.

Nawerkingen door We-Metal

De mooiste nabewerking van jouw metalen product laten realiseren? Neem contact met ons op en ervaar onze vele mogelijkheden.

Maak een afspraak

Vertel ons je uitdaging en wij denken geheel vrijblijvend met je mee

Johan Rigters

Algemeen directeur