Voordelen van hand-laserlassen

Benieuwd naar de voordelen van handmatig laserlassen? Het is snel, makkelijk en zorgt voor een beperkte nabewerking en minder vervorming.

De voordelen:

  • Makkelijk
  • Snel
  • Beperkt nabewerking
  • Beperkt vervorming

Handmatig laserlassen is snel

Snelheid. Dat is een van de grootste voordelen van hand-laserlassen. Producten kunnen snel worden gelast, met een lassnelheid die wel vier tot zes keer hoger is dan bij TIG-lassen.

Een hogere lassnelheid betekent automatisch dat de productie van producten sneller verloopt.

Handmatig laserlassen is makkelijk

Een ander voordeel van laserlassen met de hand: het werkt een stuk gemakkelijker dan veel andere lastechnieken. De basisvaardigheden die nodig zijn bij handmatig laserlassen kunnen al binnen enkele uren door onze medewerkers worden aangeleerd.

Hand-laserlassen beperkt nabewerking

Een derde voordeel van handmatig laserlassen is dat de nabewerking wordt beperkt. Dit komt mede door de hoge snelheid en het kleine smeltbad. Hierdoor is het oppervlak dat door de warmte is beïnvloed klein. Ook kan de lasnaad in bijna alle gevallen in één keer worden schoongemaakt met een non-woven schuurmiddel. Hierdoor heeft hand-laserlassen een sneller en efficiënter productieproces.

Hand-laserlassen beperkt vervorming

Een ander groot voordeel van het laserlassen met de hand: het beperkt de vervorming. Door de zeer lage warmte-inbreng bij het laserlassen is de vervorming van materiaal vaak verwaarloosbaar. Hierdoor is er minder tijd nodig om producten na het lassen te richten en wordt er minder materiaal verspild.

Je product laten hand-laserlassen door WE-Metal?

Met handmatig laserlassen kunnen producten sneller geproduceerd worden. Daarnaast is het een makkelijke lastechniek en beperkt het de nabewerking en vervorming. Door te investeren in handmatig laserlassen kunnen bedrijven kosten besparen en efficiënter produceren.

Benieuwd naar de voordelen van hand-laserlassen voor jouw metalen producten? Wij kunnen proeven doen met jouw metalen producten en de voordelen laten zien. Dit doen we niet alleen met aluminium, maar ook RVS en staal.

Handlaser-lassen door WeMetal

Benieuwd of jouw bedrijf profijt heeft bij handlaserlassen? Neem contact met ons op en kom meer te weten over handmatig laserlassen.

Maak een afspraak

Vertel ons je uitdaging en wij denken geheel vrijblijvend met je mee

Johan Rigters

Algemeen directeur