Expertise

Het maken van kritische onderdelen voor hijs- en transportmiddelen, dat is een van onze expertises. Door middel van geavanceerde technologieën produceren we giekdelen uit hoog sterkte staal. En dat voor afmetingen tot wel 4 meter!

30%

Verhoogde nauwkeurigheid

50%

Verhoogde productiviteit

Kritische onderdelen voor hijsmiddelen

Bij WE-Metal zijn we gespecialiseerd in het maken van belangrijke onderdelen voor voertuigen die tillen en hijsen. Dit realiseren we voor kranen en hoogwerkers, en voor vrachtwagens met opleggers en trailers.

We hebben veel kennis in huis als het gaat om werken met sterke materialen, zoals hoog sterkte staal S700 en beschikken over machines die deze materialen nauwkeurig kunnen bewerken.

Bewerking van stalen met hoge sterkte

Stalen met hoge sterkte zijn bijzondere materialen, vanwege hun unieke eigenschappen. Het bewerken van deze stalen is daardoor ook veel moeilijker dan het bewerken van meer reguliere stalen.

Het buigen en lassen van deze materialen is dus bijzonder uitdagend! Gelukkig beschikt WE-Metal over genoeg ervaring en expertise om deze uitdaging aan te kunnen. We verwerken zelfs het materiaal S700MC zonder problemen in nauwkeurige en veeleisende giekdelen, voor minikranen en hoogwerkers.

Vormen, lassen en verwerken van giekdelen

Vormen van giekdelen

WE-Metal heeft het inzicht, het juiste gereedschap en de machinecapaciteit om lange giekdelen uit hoge sterkte staal met precisie te buigen. Zo kunnen we voor klanten stevige en eenvoudige gieken construeren, zonder af te doen aan kwaliteit en precisie.

LASSEN VAN GIEKEN

Ook kunnen we de lange giekdelen uit hoge sterkte staal nauwkeurig en stevig lassen. Hiervoor gebruiken we geavanceerde lasmethodes. We maken bijvoorbeeld gebruik van laserlassen voor lange laslengtes, om zo de warmte-impact en nabewerking te minimaliseren. Daarnaast maken we gebruik van booglassen op een volautomatische robotinstallatie, voor het aflassen.

Met onze eigen lasingenieur (IWT), een ISO 3834-certificering en EN 1090-certificering kunnen we een optimale laskwaliteit garanderen.

BEWERKEN VAN GIEKDELEN TOT EN MET 4 METER LENGTE

We kunnen giekdelen tot wel 4 meter lengte bewerken, dankzij ons geavanceerde machinepark. We snijden het materiaal uit, waarna we het buigen en lassen met behulp van de nieuwste technologieën. Dit maakt het mogelijk om zonder problemen te werken, zelfs met ieder type staal en de grote afmetingen.

Resultaat

Door middel van laserlassen bij de lange laslengtes (langsnaadlassen) en het volautomatisch aflassen met een lasrobot is de nauwkeurigheid van een samengestelde giek inmiddels met 30% verhoogd. Bijkomend heeft WE-Metal de productiviteit met 50% verhoogd.

Dit is een duidelijk voordeel dat uit intensieve samenwerkingen is voortgekomen. We laten ons graag uitdagen!

Kijkje in de keuken

Benieuwd geworden naar onze machines en technologieën? Bekijk het hier:

Over onze machines

Geïnteresseerd?

Interesse in de bewerking van kritische onderdelen van transportmiddelen? WE-Metal is gespecialiseerd in het vervaardigen van kritische onderdelen voor transportmiddelen. Of het nu gaat om minikranen, hoogwerkers of vrachtwagens, wij hebben de ervaring én het machinepark om deze materialen te bewerken. Ontdek hoe wij kunnen helpen met het realiseren van kritische onderdelen van transportmiddelen.

Neem contact op

Vertel ons je uitdaging en wij denken geheel vrijblijvend met je mee

Johan Rigters

Algemeen directeur