Lasersnijden

Lasersnijden is een van de manieren waarop je metaal op maat en in de juiste vorm kan snijden. Hierbij maken we gebruik van een laser die met grote intensiteit op het materiaal focust, zodat je heel precies kunt snijden.

Hoe werkt lasersnijden?

Lasers zijn elektromagnetische stralingsbronnen. Het licht van een laser wordt in een bijna evenwijdige bundel uitgezonden. Daarbij straalt de bundel licht uit van een zeer hoge intensiteit en focust hij op een gebied dat een fractie van een millimeter breed is. Door de intensiteit van het licht, snijdt de laser door het materiaal. 

Lasersnijden van staal

Staal is goed te lasersnijden en dit kan in een dikte variërend van 0,8 tot en met 22 mm. Bij WE-Metal gebruiken we apparatuur die tot een afmeting van 6000x2000 mm kan verwerken. Hiermee kunnen we voorzien in een brede klantvraag.

Wil je een product laten snijden dat dikker is dan 22 mm? Dan is het de moeite waard om eens naar watersnijden te gaan kijken.

Lasersnijden aluminium

Aluminium is een sterk en dun materiaal. Wij kunnen aluminium lasersnijden in een dikte van 0,8 tot en met 15 mm. Dit doen we met de TruMatic 7000-machine.

Je metalen product laten lasersnijden?

Laat ons met je meedenken, we helpen je graag. Of: lees hier meer over metaal lasersnijden.