Snijden van metaal

Snijden van metaal kan op veel verschillende manieren, die allemaal hun eigen voor- en nadelen hebben. Wat zijn de meest voorkomende technieken voor metaal snijden en wat zijn hun eigenschappen?

Lasersnijden

Bij lasersnijden maken we gebruik van een laser die ​​met grote intensiteit op je metalen werkstuk focust. Zo kunnen we heel nauwkeurig snijden. Lasersnijden is geschikt voor onder andere staal en aluminium en we kunnen de techniek toepassen tot plaatdiktes van respectievelijk 22 en 15 mm. Wil je een dikkere plaat laten snijden, kijk dan eens naar watersnijden.

Meer over lasersnijden >

Watersnijden

Watersnijden is snijden met een straal water die met zeer hoge druk door een spuitkop wordt geperst. Deze techniek is erg nauwkeurig en je kan er zeer complexe vormen mee maken. Watersnijden is met name geschikt voor dikker plaatwerk.

Meer over watersnijden >

Plasmasnijden

Bij plasmasnijden wekken we plasma op met een elektrische vlamboog, waarna we er vormen mee snijden uit allerlei soorten plaatwerk. Het is ontwikkeld voor aluminium en RVS, maar ook staal wordt steeds vaker met plasma gesneden. 

Meer over plasmasnijden >

Autogeen snijden

Autogeen snijden wordt vooral gebruikt voor constructiestaal en werkt als volgt: we brengen een mengsel van verhittingsgas en zuurstof naar de ontstekingstemperatuur. Met de gecontroleerde straal die hieruit ontstaat, smelten we het staal en zo ontstaat er een snijlijn. 

Meer over autogeen snijden >

Je metaal laten snijden door WE-Metal?

We kijken graag mee om vast te stellen wat jouw project nodig heeft. Neem hier contact met ons op.