Buigen van metaal

Het buigen van metaal, ook wel zetten of kanten genoemd, vraagt veel specifieke materiaalkennis en de juiste machines en sheetmetal-software. Lees hier hoe we je metaal voor je buigen.

Staal laten buigen: hoe werkt het?

Staal buigen kan bij WE-Metal in iedere vorm die je wil. Dat doen we met een kantbank: een pers met een bovenmatrijs en een ondermatrijs. We leggen de stalen plaat ertussen, zodat de plaat wordt vervormd.

De productie gebeurt uiterst nauwkeurig. Voordat we starten, maken we met onze moderne sheetmetal-software een simulatie van het buigproces. Zo zien we of het proces voldoet aan onze hoge standaarden. Vervolgens stellen we het juiste buigprogramma op en bepalen we de plaatuitslag. Tijdens de productie wordt je metaal gecontroleerd gebogen met behulp van slimme sensoren.

Metaal buigen bij WE-Metal?

We buigen aluminium, RVS en staal voor je. Bij aluminium kan dat tot een plaatdikte van 8 mm, bij RVS tot 20 mm en bij staal tot 25 mm. De maximale lengte-afmeting van al het plaatwerk is 4300 mm. We leveren je gebogen plaatwerk binnen 5 werkdagen.

Neem hier contact op voor een optimaal gebogen metalen product. Of lees hoe we voor een klant staal bogen voor transportmiddelen.