Beitsen en passiveren

Laat je RVS beitsen en passiveren bij WE-Metal, dan ben je verzekerd van een goed behandeld product dat niet meer corrodeert. Hier lees je hoe we dat doen.

RVS beitsen

Bij het beitsen van roestvaststaal behandelen we het materiaal met een beitsmiddel dat bestaat uit onder andere waterstoffluoride en salpeterzuur. Dit vreet als het ware alle carbides en ijzerdelen weg. Daarna reinigen we het RVS met koud, zuurstofrijk water. Dat doen we onder hoge druk (190 bar), want dan kan het water de opgeloste laag verwijderen. Vanaf dat moment kan het RVS weer gaan reageren met zuurstof en groeit de corrosiebestendige toplaag weer aan. Dit is een natuurlijk proces dat ongeveer 48 uur duurt.

Passiveren: een snellere behandeling

Laat je je metaal passiveren, dan gaat dit proces een stuk sneller. Bij passiveren behandelen we het materiaal met alleen salpeterzuur en reinigen we het daarna met hoge druk. De corrosiebestendige toplaag groeit dan al aan in maar 30 minuten. Als laatste spoelen we het RVS met gedemineraliseerd water. Het RVS is nu gepassiveerd en klaar voor gebruik. Het roest ook niet meer.

Grote objecten van metaal beitsen, of beitsen op locatie?

Niet ieder metalen product kan gemakkelijk vervoerd worden. Is uw object zo groot of zwaar dat het niet te transporteren is? Daar hebben we een oplossing voor. Waar we normaal gesproken metaal beitsen door te dompelen of circuleren, kunnen we grote en complexe projecten ook sproeien (ook wel innevelen genoemd). Dit kunnen we natuurlijk ook op locatie voor je doen.

Je product laten beitsen en passiveren? We helpen je graag met de afwerking. Lees hier hoe we je product afleveren zonder oneffenheden, bramen en scherpe randen.