Anodiseren

Anodiseren is een elektrochemische behandeling waarbij metalen zoals titanium en aluminium worden voorzien van een oxidelaag. Deze oxidelaag zorgt ervoor dat corrosievorming wordt tegengegaan.

Voordelen anodiseren

Geanodiseerde aluminium onderdelen vind je overal. Ze zitten in vliegtuigen, maar bijvoorbeeld ook in koelkasten, honkbalknuppels en barbecues. Het is dus erg populair en dat is omdat anodiseren veel voordelen heeft. Zo is de oxidelaag heel dun in vergelijking met verf en poeders en schilfert het niet. Ook is het heel duurzaam, hard en slijtvast.

Anodiseren voor een hogere kwaliteit

Bij WE-Metal anodiseren we graag. Het product gaat na deze behandeling namelijk voor onbepaalde tijd mee en het is voor ons belangrijk dat onze producten van de hoogst mogelijke kwaliteit zijn. Toch is het secuur werk. De kleur van een (ongekleurde) anodiseerlaag wordt beïnvloed door heel veel parameters. Denk aan temperatuur, stroomdichtheid, samenstelling van het bad, laagdikte of bijvoorbeeld de walsrichting.

Wil je weten hoe we jouw producten zo mooi mogelijk afwerken? Hier lees je meer over onze afwerktechnieken. Anodiseren is er daar een van.