Bij WE-Metal dragen we graag een steentje bij om het vakmanschap in de metaalbewerkingssector naar een hoger niveau te tillen. We zijn dan ook trots dat we de OOM Award Midden-Nederland 2022 hebben gewonnen. In de verkiezing voor het meest actieve (metaal)leerbedrijf van Nederland wist WE-Metal andere genomineerden zoals Van Pommeren Las- en Montagebedrijf en Van den Berg Mechanisatie voor te blijven. Een mooie erkenning voor de weg die we zijn ingeslagen!

Grote betrokkenheid

De winnaar van de OOM Award Midden-Nederland werd vrijdagavond 14 oktober 2022 bekendgemaakt tijdens de jaarvergadering van de Metaalunie district Midden-Nederland. Volgens het juryrapport tonen alle drie de bedrijven enorme betrokkenheid bij het opleiden, maar ook bij de mensen die de opleidingen volgen. De jury: “De verschillen waren dan ook heel klein. Toch zijn we tot een winnaar gekomen: WE-Metal. Dit bedrijf toont een groot enthousiasme voor het opleiden en de vrij recent aangetreden directie gaf zelf aan ook te zoeken naar nog meer wegen om opleiden te stimuleren en te bevorderen, ook buiten het eigen bedrijf. Daarom krijgt WE-Metal de OOM Award.”

We-Metal genomineerd voor OOM Award

Opleiden geeft energie

“Wij kunnen niet zonder opleiden”, zegt WE-Metal-directeur Johan Rigters. “Wij hebben veeleisende klanten. Daarbij horen goed geschoolde mensen die kunnen werken met de nieuwste technieken en thuis zijn in de markt. Opleiden is daar de enige manier voor. Zonder opleiden kunnen we niet groeien en niet de mensen vinden die we zo hard nodig hebben. En het is ook leuk. Als je onze praktijkopleiders bezig ziet met onze jonge talenten, daar krijg je gewoon heel veel energie van.”


Hoe de vakjury nomineert


De nominaties voor de OOM Awards worden bepaald op basis van het aantal bijscholingsactiviteiten door de werknemers van het bedrijf, het aantal bbl-leerlingen dat wordt begeleid, het aantal stageplaatsen dat wordt aangeboden en de mate waarin er tijdens het werk geleerd wordt en de stimulans vanuit de werkgever hiervoor. Na de nominatie gaat een vakjury langs bij alle genomineerde bedrijven. Deze jury komt vervolgens met een eindoordeel. De winnaar wordt bekendgemaakt tijdens een bijeenkomst van de Koninklijke Metaalunie in het betreffende district.


Over de OOM Awards

De OOM Award is een initiatief van OOM, het scholingsadviesbureau van de sociale partners in de metaalbewerking. Het gezamenlijke doel is het vakmanschap in de sector naar een hoger plan tillen. Bij OOM zijn ruim 14.000 bedrijven met circa 155.000 werknemers aangesloten. De bestuurders van OOM zijn afkomstig van Koninklijke Metaalunie, FNV Metaal, CNV Vakmensen en De Unie. Kijk voor meer informatie op www.oom.nl.

Johan Rigters