Ons milieubeleid

Wij willen er met ons milieubeleid voor zorgen dat onze bedrijfsmiddelen en activiteiten het milieu zo min mogelijk belasten. Dit betekent dat we zorgvuldig nadenken over hoe we ons werk doen en welke methoden en materialen we tijdens onze werkzaamheden gebruiken.

Inkopen van materialen en diensten

De eerste stap die we zetten in het duurzaam werken is kijken naar de materialen en diensten die we inkopen. De fiberlaser die we gebruiken bij lasersnijden verbruikt bijvoorbeeld minder energie, gassen en perslucht dan een CO2-laser. Dit betekent dat de energie-footprint per product een stuk kleiner is.

Milieuwetten en milieuregels

Wij volgen alle geldende milieuwetten en -regels op. Bijvoorbeeld REACH, waarbij bedrijven die met chemische stoffen werken verplicht zijn de risico’s van deze stoffen in kaart te brengen op basis van hun eigenschappen, gebruik en blootstelling. Zo komt hier meer duidelijkheid over en is het makkelijker om het milieu en de mensen te beschermen tegen mogelijke risico’s.

Minder afval produceren

Natuurlijk heeft afval een grote impact op het milieu en hoe minder er overblijft, hoe beter. Zo gebruiken we bij het lasersnijden geavanceerde nestingsoftware, waarbij ieder product optimaal gesneden kan worden. Het resultaat? Er wordt zo min mogelijk snijafval geproduceerd. Het restmateriaal dat vervolgens toch overblijft, hergebruiken we zodat we grondstoffen besparen en ons afval verminderen.

Noodplan

Naast ons milieuplan hebben we een noodplan. Door middel van dit noodplan worden de mogelijke gevolgen van een noodsituatie, bijvoorbeeld brand, beperkt tot een minimum en ook dit plan wordt continu geüpdatet.

Prestaties verbeteren

Natuurlijk is ons milieuplan niet zomaar afgerond. We blijven nieuwe producten maken en aanschaffen, dus blijft het belangrijk om bij iedere afweging het milieu in het oog te houden. We verbeteren onze milieuprestaties dan ook continu, terwijl we dit plan steeds bij de hand houden en verder aanvullen. Ook controleren we regelmatig of ons milieubeleid op de juiste manier wordt nageleefd. Als dat niet het geval is, nemen we maatregelen om dit te corrigeren en gemaakte fouten in de toekomst te voorkomen.

Duurzaam metaal bewerken

Is duurzaamheid en het behouden van het milieu voor jou net zo belangrijk als voor ons? We helpen je heel graag om jouw ideeën op een duurzame manier om te zetten in producten.

Daag jij ons uit?

Laten we samen aan de slag gaan met duurzame metalen producten. Neem hier contact met ons op.

Contact opnemen

Vertel ons je uitdaging en wij denken geheel vrijblijvend met je mee

Johan Rigters

Algemeen directeur